Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието в болницата в Сливен

Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието в болницата в Сливен

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието днес в детско отделение на МБАЛ “Д-р Иван Селимински” в Сливен. Това съобщи пред БНР началникът на отделението д-р Люба Бъчварова. С това децата в болница стават две, а със симптоми на хранително натравяне бяха регистрирани общо 48 деца от детска градина “Елица” от четвъртък до днес. 

Сандвич с яйце и сирене разболя 48 деца от сливенска забавачка, едно е в болница

Д-р Люба Бъчварова успокои, че състоянието на двете хоспитализирани деца не е сериозно и те ще се възстановят.

“Средно увредено състояние. Имали са клиника. Едното и другото детенце ще се оправят, няма нищо сериозно. Днес приех едно дете, което не се е чувствало добре, след като е повръщало предишните дни. Но, те днес за първи път търсят помощ. И едно детенце, което вчера късно следобед е прието, от същата група. Имало е оплаквания, но тук е заради пневмония”, обясни началникът на отделението. 

От Регионалната здравна инспекция са взели проба на персонала и от повърхностите в кухнята, в която се приготвя храната. В злополучния ден децата са яли сандвичи с яйце и сирене. Първите деца съм симптоми са били в групите при 5-6-годишните. Резултатите от РЗИ се очакват във вторник. 

13 и 14 май са обявени за неприсъствени по възможност на родителите. 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар