Още измамници: Кандидат министърът на ИТН Георги Георгиев – специалист по финтиране на КПКОНПИ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бъдещият министър на регионалното развитие Георги Георгиев в предложения от ИТН кабинет на пръв поглед е невзрачен технократ с докторска степен по „Организация и управление на производството/строителство“. Да, ама врачанският инженер в последните години сериозно е навлязъл в полето на частния бизнес, като специалността му е… заобикаляне на постановленията на антикорупционната комисия КПКОНПИ. 

 

В сайта на ИТН пише, че Георгиев е ръководил екип, разработил методика за изчисляване на „значително несъответствие“ в областта на гражданската конфискация. Какво ще рече това, изречено с нормални думи? Оказва се, че до средата на 2014 г. той е бил директор на дирекция „Методология, анализ, отчет, контрол и международно сътрудничество“ в КПКОНПИ. Под вещото му ръководство е била изработена въпросната методология.

Интересното обаче е, че след напускането на КПКОНПИ, Георгиев започва да извършва консултантска дейност именно по въпроси, свързани с нормативните уредби и закони касаещи конфискацията на незаконно придобито имущество. На официалната фейсбук страницата на „МГ консултинг“ ЕООД, която до ден днешен е еднолична собственост на Георги Георгиев, пише, че фирмата предлага „управление на проекти, независимо от източника на финансиране; спасяване от КПКОНПИ“.

Кандидат-министърът извършва услуги свързани с легализирането на пари с неизяснен произход и предотвратяване попадането им в обхвата на държавните контролни органи. Там е посочен телефон за връзка с Георгиев, който в публикации споделя с аудиторията разсъжденията си относно КПОНПИ.

Освен това на профилната снимка е сложил свой фотос пред сградата на Европейската комисия в Брюксел.

Шушука се, че благодарение на Георгиев самият Алексей Петров е решил успешно проблемите си с КПКОНПИ.  Връзката на Георгиев с бившата барета не е тайна. Дори в официалния сайт на ИТН е отбелязано, че пишман кандидатът им за министър е бил главен секретар на Съюза за стопанска инициатива и в качеството си на такъв е бил дори член на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Справката в интернет пространството показва, че той е заемал тази длъжност в периода, в който председател на ССИ е бившият министър на земеделието в първия кабинет на ГЕРБ Мирослав Найденов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар