Война

Още наемници избягаха от Украйна…

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Чуждестранни наемници, участващи във войната в Украйна, се оплакват от лошото оборудване, предоставено им от украинските въоръжени сили, съобщава американското издание The Washington Post.

 

„Те встъпиха в бой лошо въоръжени и с лоша екипировка, мислейки дали си струва да се върнат в Украйна още веднъж“, пишат авторите на статията.

 

В статията се казва още, че в един от случаите на наемниците са били предоставени ракети и противотанкови системи, но оборудването за пусковата установка се оказало неизползваемо. В резултат на това осем от 20-те членове на отряда решили да напуснат постовете си.

Американското издание съобщават също, че един от чуждестранните морски пехотинци умишлено е счупил собствената си картечница, за да прехвърли повредата като последица от тежкия бой.

Полша е предоставила на украинските въоръжени сили самоходни гаубици KRAB с калибър 155 мм, а също така е обучила украинските артилеристи да ги използват, съобщава Polskie Radio 24, като се позова на полски правителствен източник.

Според изданието Полша е предала на украинската армия три батареи – 18 самоходни гаубици KRAB – и е обучила 100 артилеристи.

KRAB е полска самоходна 155-милиметрова артилерийска установка, съвместима с боеприпаси на НАТО.

За производството на артилерийската установка се използва кулата от британската САУ AS-90 със 155-милиметрова цев. Максималният обсег на стрелба е 40 км.

Руски генерал назова основните трудности на войната в Украйна

Тактиката на украинските националисти, при която те завземат мирни градове и ги превръщат в крепости, прикривайки се с населението, е голямо предизвикателство за руските войски. Това е заявил бившият командир на въздушно-десантните войски на Русия Георгий Шпак, съобщават световните издания.

Според него украинските военни използват тактиката на германските войски по време на Втората световна война.

„Те окупират високи сгради и държат цивилните на приземните етажи, за да се прикрият. Тази дейност ще продължи дълго, защото предстоят още много градове. Те прилагат същата тактика при защитата на големи предприятия“, казва военният.

Шпак изразява мнение, че руските въоръжени сили им се налага да изпълняват задачите си с прецизна точност, за да избегнат жертви сред цивилното население.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар