Още петдесетолевки валят пиарски за пенсионерите и през април

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Нови петдесетолевки за пенсионерите ще завалят и през април. Започва изплащането на надбавките за възрастните, както и изплащането на месечните им пенсии. Това ще стане в периода 7-20 април, информират от Националния осигурителен институт.

Допълнителната сума от 50 лева ще получат около 2,1 милиона пенсионери. Те се изплащат всеки месец и се афишират редовно от властта. В разгара на предизборната кампания, а и малко преди нея, новината често се появяваше по два пъти в публичното пространство – първо заради заявката, а после и заради изпълненото правителствено обещание.

 

Кабинетът обаче отрече да става въпрос за предизборни харчове – хората имали нужда от помощ тук, сега, веднага, както се изрази социалният министър Деница Сачева неотдавна. Освен това ГЕРБ обещаха – петдесетолевките ще продължат и след 4 април.

 

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени днес.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар