Още 161 интелектуалци и блокада на 90ия пореден протест анти-Борисов, въпреки дъжда

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въпреки че цяла вечер валя дъжд в София, стотици протестиращи отново се събраха на пл. “Независимост”, за да поискат за 90-ата поредна вечер оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Протестът преминава под надслов “Нас не ни е страх”, а шествието към Орлов мост започна по-рано от традиционното и около 21 ч. ключовото кръстовище беше блокирано.

Много хора обаче останаха под шатрите пред президентството, за да се скрият от дъжда. Нямаше прожекция на политически изказвания на стената на парламента. Организаторите се отказаха и от хвърлянето на яйца по сградата на Народното събрание, която вече се помещава в бившия Партиен дом.

Още 161 интелектуалци са подписали отвореното писмо против “Моделът: Борисов-Доган-Пеевски”. Така общият им брой вече надхвърля 1000 души. Основна тема на протеста тази вечер беше вчерашният дебат в Европарламента.

“Това, което се случи вчера в Европейския парламент, е огромен успех на протестите в България. Очевидно вече не ни е страх, така че жална им майка. Продължаваме да работим по едно голямо събитие, което ще бъде над размера на въстанията. Не си мислете, че ще ги оставим. Не си мислете, че чакаме четвъртък и сряда да минат гласуванията в Европейския парламент. Те ще минат така или иначе, каквото и да стане”, каза адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар