Още 300 нови патрулки до два месеца – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До края на май полицаите ще имат още 300 нови автомобила. Това съобщи заместник- министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов в рамките на конференцията за развитието и подобряването на европейското сътрудничество между различните национални полицейски организации се превърна в необходимост. Той посочи, че една от водещите задачи на ръководството на МВР е осигуряването на по-добро оборудване, униформи и защитно облекло на служителите си. Новите коли са част от усилията, насочени към цялостното подобряване на условията за работа на полицаите.

Международният форум се провежда в София по инициатива на Европейския полицейски съюз /ЕПС/и Синдикалната федерация на служителите на МВР/СФСМВР/. Темата е свързана с реализирания от ЕПС проект “Минимални стандарти за максимална сигурност”. На конференцията бяха представени резултатите от извършените проучвания. Бе посочено, че целта на проекта е да се установят тези минимални стандарти за европейските полицейски служители, когато става дума за техните униформи, оборудване и обучение.

Участниците дискутираха и планирането на конкретни действия за въвеждането на минималните стандарти в ЕС. Полицейската униформа, автомобили и средства за защита са най-важни, за да могат полицаите да изпълняват най-ефективно задълженията си и така хората да се чувстват сигурни, заяви председателят на СФСМВР Валентин Попов. Според  ръководителя на германския полицейски синдикат Райнер Вендт “който иска да има добра сигурност, трябва да има добри закони, добро оборудване и добър екип”. Бе добавено, че превозните средства, освен бързи, трябва да са и технически надеждни. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар