О, неразумний юроде! Ето защо ни е срам да се наричаме българи!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

HOMO DEBILIUS

О, неразумний юроде…Ти, който си готов да пребиеш съседа си, който си хвърля фаса през оградата ти. Ти, който си готов да пребиеш човек, който ти е паркирал на мястото. Ти, който си готов да зарежеш семейството си за една крива дума. Ти, който ревеш като лъв в кръчмата на три ракии и мечтаеш за България на три морета!

Да, ти! Ти, овцо проклета, която не вижда по-далеч от оградата, която са ти поставили. Ти, магаре просто, което се запъва за всичко и разбира само от гьостерицата. Ти, прасе доволно, което слави стопанина си заради помията, а не вижда, че наближава Коледа и ножа….

Отвори си очите! Виж светът без розовите очила, натрапени ти от управляващите. Виж мръсотията около себе си, погледни отровната храна и напитки в магазина, виж си сметката за топлото и погледни заплатата и договорите за бързи кредити, които ти помагат да оцелееш до заплата. ВИЖ ИСТИНАТА! Виж магистралите, но виж и пътищата към малките села, където болните ги пренасят на ръце с километри, защото линейка не може да мине. Виж кредитният рейтинг на България, па след това си погледни в портфейла. Виж БВП на страната, а след това си погледни хладилника. Виж ръстът на инвестициите, а след това си спомни за шефа ти чужденец, който те третира като бангладешки роб.

Страх ви е. Страх ви е, че ако си отворите очите, ще видите истината. И ще трябва да вземете решение. А вас ви е страх да излезете от топлата миризлива кочина. И заради вас и децата ви ще живеят и умрат там. Освен ако не избягат далече, далече от вас, от нас, от всички, които предадохме бъдещето им!

О, неразумний юроде! Ето защо ни е срам да се наричаме българи!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар