Павел Вълнев: Най-големият актив на България са българите в чужбина

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Един от най-новите политически проекти в България с чикагски корен – Републиканци за България – представи на онлайн среща програмата си за българите зад граница пред сънародници във Ветровития град.

“Това, което Павел Вълнев е заложил да го има като политиките за българите в чужбина, е да можем действително да не късаме тази връзка, а винаги да има възможност да надграждаме нашата идентичност и да запазим тази духовност, която вие трябва да предадете на децата си, които за съжаление се раждат на различни точки на света”, сподели председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов.

През януари заместник-председателят на Републиканци за България Павел Вълнев, който притежава най-голямата българска транспортна компания в Чикаго, се срещна със свои сънародници в града, за да чуе техните идеи за промени в България. Сега казва, че всички те са били приети в програмата на “Републиканци за България”.

“Един избирателен район за чужбина е необходим, защото аз съм човек, който през последните 2 години живее почти наравно между България и Чикаго”, каза Павел Вълнев.

“Нещата, които виждам аз, е, че в лицето на българите в чужбина – това са над 2 милиона активни, работещи хора – за мен това е най-големият актив на България”, допълни зам.-председателят на “Републиканци за България”, който смята, че българите в чужбина трябва да имат възможност да гласуват и да участват в управлението на България.

От Републиканци за България ще търсят и промяна на законите, така че хора с двойно гражданство да могат да се кандидатират за народни представители и да участват в управлението.

“Аз мисля, че хора, които са живели достатъчно дълго извън пределите на България, имат това виждане и трябва да има репрезентация на тези общества в парламента и създаването на законите, а дори и в изпълнителната власт – такива хора с разширен мироглед да помагат за развитието на България – икономическо, социално и всякакви други насоки”, категоричен е живеещият в Чикаго Любомир Крулев, учредител на Републиканци за България.

“Аз съм бил десетки пъти свидетел как различни държавни делегации са идвали във Вашингтон, в Чикаго, с призиви – елате, върнете се България, ние ви чакаме, а нито ги чакат, нито ги искат българите в чужбина.

Не, българите в чужбина ще се върнат по собствено желание и по собствена воля тогава, когато видят, че България става правова държава, че България има образование и здравеопазване на средноевропейско ниво и когато имаме икономика с проспериращ бизнес, т.е. когато имаме държава с правила”, допълни бившият генерален консул в Чикаго Иван Анчев. Той е водач на листата на Републиканци за България в Перник.

“Повярвайте ми, в България в момента няма друг проект, който да отдава такова значение на западноевропейския, трансатлантическия вектор на международно развитие на България”, категоричен е Иван Анчев.

В продължение на два часа сънародниците ни в Чикаго задаваха въпроси към Цветан Цветанов, Павел Вълнев, Иван Анчев, Горан Благоев и Тодор Тодоров, като голямото притеснение на всички е дали българите в чужбина ще имат реална възможност да упражнят правото си на глас.

“В действителност тези ограничения за разкриването на до 35 секции извън територията на Европейския съюз са дискриминация, но нашата цел в Републиканци за България е въвеждането на електронното гласуване”, посочи Цветан Цветанов.

“Аз виждам хора, които са плашени, мачкани, и в голяма степен изборите се печелят не по честен начин, а просто със сила или с пари. Хората в чужбина, вие по-добре от мен знаете, ние всички сме финансово независими хора и евентуално ако можеха да гласуват всички тези над 2 милиона души, те щяха да гласуват по съвест и крайният резултат щеше да е различен”, сигурен е Павел Вълнев.

От Републиканци за България призовават българите зад граница да изненадат с активност в изборния ден.

“В момента всеки един глас е важен”, категоричен е Павел Вълнев.

Вълнев откри офис и в Кирково, където заяви: “Изправям се пред вас, като един от вас, като горд родопчанин, роден в Девин, учил в Смолян и успял в САЩ”. 

“България повече не може да се управлява от джипката и от прозореца да се раздават нашите пари. Досега бяхме мачкани от ДПС, сега сме мачкани и от ГЕРБ, и от ДПС. Благодаря Ви скъпи приятели, че заедно ще победим страха, че заедно ще постигнем един добър резултат в Родопите. Тук, където се счита, че бастионът на ДПС е непревземаем”, каза още Вълнев.

“Защо ГЕРБ нямат очи да се изправят пред вас очи в очи? Защо говорят само през Фейсбук и отбягват и хората, и медиите?”, попита той. “Нашата съвест е чиста. Затова сме сред вас и заедно ще направим България държава с правила”, убеден е Вълнев.

Снимка: Републиканци за България

“България не прилича на европейска държава, тя вече е по-зле и от африканските републики. Нямаме конкурентна икономика, а комунистически капитализъм. Парите и държавните поръчки се раздават през прозореца на джипката. Заедно ще променим всичко това”, допълни Павел Вълнев.

Според него Борисов е загубил битката с пандемията, в България цари пълен хаос с ваксините и някой е длъжен да поеме политическата отговорност за това.

Десетки хора от Кирково се събраха за откриването на офиса на ПП “Републиканци за България”, въпреки дъждовното време.

“Искам да поздравя всички приятели от Кирково и Кърджалийска област за доблестта и куража, както и да поздравя областния координатор и водач на листата Илия Илиев, за смелостта да се изправим срещу ГЕРБ и ДПС. За това, че имаме прекрасна листа – с млади хора, на които искаме да дадем шанс да работят и да се развиват в България”, обърна се към хората председателят на партията Цветан Цветанов. Според него Републиканци за България и българският народ заедно водят битка за връщане на нормалността в държавата.

“Ще работим заедно за върховенство на закона. Ще унищожим бюрокрацията като създадем работещо електронно правителство и работещи общински администрации. Ще работим за процъфтяващи региони и просперитет на Родопския край. Ще отстояваме нашите мерки за запазване и насърчаване на малкия, семейния и средния бизнес”, каза още Цветан Цветанов.

Истински фурор предизвика емоционалното изказване на кмета на село Велешани Севим Салиф, който е част от листата в 9 МИР-Кърджали.

“С генерали като Цветан Цветанов и Павел Вълнев, ние обикновените войници на Републиката сме вдъхновени и мобилизирани да водим и най-страшните битки. Водихме ги и преди за ГЕРБ. Велешани беше първото мюсюлманско село с кмет от ГЕРБ. Но Цвета Караянчева и ГЕРБ ни забравиха и обърнаха гръб. В нашето село се случиха прекрасни неща в началото. Построихме джамия, имаме и канализация. Но после те се промениха. ГЕРБ се промени и вече нищо не е същото”, каза Севим Салиф.

По-късно представителите на партията проведоха разговори със симпатизанти в Кърджали. Хората приветстваха с усмивки Цветан Цветанов, Павел Вълнев и водачът на листата Илия Илиев.

“Един от големите проблеми на Кърджали е липсата на околовръстен път и преминаващия тежък трафик през града. За решаването на този проблем работих още като областен управител. ГЕРБ само довършват един готов и договорен проект”, каза Илия Илиев.

Цветан Цветанов се поздрави и говори лично с десетки хора в Кърджали. “Много е важно да направим важен и информиран избор за бъдещето на България. През 2021 година верният избор е номер 21 в интегралната бюлетина”, убеден е Цветан Цветанов.

Агитационен материал на ПП Републиканци за България. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар