Павел Колев: Голям вой на любителите на черното тото срещу сегашния формат – БГ Футбол – efbet Лига

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев взе отношение по казуса с формата на българското футболно първенството, като използва профила си в социалната мрежа „Facebook“.

Наскоро вече „сините“ вече изразиха позицията си, че са против увеличаването на групата на 16 отбора, но биха се съгласили, ако се играят и плейофи.

Ето какво написа Павел Колев във „Facebook“:

Накратко по въпроса за формАта на първенството в България – от годишния доклад на УЕФА (виж по-долу) става ясно, че все повече европейски държави въвеждат система с плейофи.

Това се прави по ред причини, но главните са две:

1. Да се отложи развръзката в борбата за ключовите позиции в класирането (титла, визи за евротурнирите и изпадащи) колкото се може повече във времето.

2. Да се увеличи коефициентът на тежест на всеки мач от първенството спрямо крайното класиране (това, за да го разбереш, се изисква някакъв санитарен минимум на IQ, но простичко мога да го обясня така: уреждането на мачове се свежда до минимум, защото почти няма отбори, които да играят за нищо още след първата половина на първенството).

Пост на Павел Колев

Оттук и големият вой на любителите на черното тото срещу сегашния формат, много по-добре е да има повече отбори с равен сезон (без плейофи), в който още след 10-ия кръг ще има една група от 5-6 отбора, които нито могат да се класират за Европа, нито да изпаднат.

Познайте какво ще се случи тогава? Също така, някой(и) трябва спешно да бъдат спасени от изпадане този сезон, но това не налага промяна на формата, а само увеличаване на отборите в групата, което в условията на пандемия и катастрофално финансово състояние на клубния ни футбол, може да се направи без проблем (Турция и Сърбия го направиха през лятото на 2020 г.)

 Друг е въпросът какъв ще е ефектът и как тези отбори ще издържат финансово, както и дали всички ще отговарят на лицензионните критерии (тук сме я докарали дотам, че на някои места топлата вода в съблекалнята за гости е радост, а мухълът по стените е част от местния колорит).

Пост на Павел Колев

Само през 2018 г. още 4 европейски държави са въвели система с плейофи – Гърция, Финландия, Армения и Гибралтар. И последно – формАтът на първенството няма нищо общо с броя на отборите, които ще участват в него.

 Броят на отборите зависи от визията за развитието на футбола в съответната държава, икономическото й състояние, футболната инфраструктура и дали целта е да се прави някакъв смислен бизнес продукт, или да се имитира дейност чрез активно чесане на пети и задкулисно въртене на броеници.

Пост на Павел Колев

източник: Facebook

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар