Павлова: Българите се оплакват, но не купуват киселото мляко от 39ст.

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът за българското председателство н Съвета на ЕС Лиляна Павлова даде отговор на въпроса защо Българите се чувстват бедни.

Повод за изказването и била реплика от обозиционен депутат, че корупцията е в основата на бедността в България.

В отговор на това Лиляна Павлова от ГЕРБ отговори:

В България няма нито корупция, нито бедност, тук има само усещане за корупция и усещане за бедност. В големите магазини има много евтини хранителни продукти, но повечето хора не ги потребяват. Българите се оплакват, но не купуват киселото мляко от 39ст. и си харчат парите за два пъти по-скъпи продукти, после се оплакват, че парите не им стигали.

Част от твърдението на министър Павлова се оказа вярно. В магазините наистина се предлагат продукти с надпис кисело мляко за 39 стотинки.

След установяването на този факт, екипът на www.podoko.eu подложи на лабораторни изследвания няколко продукта, с надпис „кисело мляко“ от различни марки, за да установи каква е причината половината от българите да не купуват от най-евтините алтернативи.

Регистрирахме 10 от най-популярните продукти на съответните цени:

39ст.; 45ст; 69ст.; 74ст.; 85ст.; 89ст.; 90ст.; 1лв.05ст.; 1лв.19ст.; 1лв.99ст.

Всеки от тези продукти има значитеен пазарен дял, като някои от тях са предлагани като част от асортимента на големи търговски вериги.

Резултат от изследванията:
Всички продукти, с изключение на най-скъпия от 1,99лв притежават в състава си растителни мазнини и растителни въглехидрати.

Продуктът от 1,99лв. е със сертификат за био продукт и реално не притежава трансмазнини и растителни въглехидрати. Този продукт притежава характеристики, подобни на киселите млека предлагани в България преди 10.11.1989г.

Продуктите съдържащи растителни въглехидрати показват, че към киселото мляко има добавено нишесте и други сгъстители.

В Продукта от 45ст. не беше открито съдържание на мляко.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар