Павлова възложи пълен одит на НДК – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Освен от прокуратурата и ДАНС, разходването на средства за ремонта на НДК във връзка с председателството ни на Съвета на ЕС ще бъде проверено и от Агенцията за държавна финансова инспекция и Централния инспекторат към Министерски съвет. На дружеството ще бъде направен пълен одит. Ако бъдат открити несъответствия в разходването на пари за адаптация и преустройство на НДК, ще се предприемат съответните действия”. Това съобщи във Варна министърът за Българското председателство на Съвета ан ЕС Лиляна Павлова, цитирана от Дарик.

Тя подчерта, че ресорното министерство за председателството на България е създадено, за да улесни процедурите по координация, но призна, че “има въпроси, които трябва да бъдат ускорени”.

Днес целият екип на ведомството е вече окончателно съставен, каза министърът. И добави, че е назначен и втори зам.-министър – Моника Панайотова.

“До края на годината подготовката за председателството ни ще приключи”, изрази надежда ресорният министър. Предстои обявяването на обществени поръчки за IT сигурността, както и други, свързани с обезпечаване на председателството на страната ни на Съвета на ЕС.

Преди седмица обаче Павлова призна, че най-голямата спънка в подготовката на страната за председателството са именно обществените поръчки и очакваното им съдебно оспорване от фирми.

Като град домакин догодина в София ще се проведат около 200 срещи, 30 от които на най-високо ниво с участието на министър-председатели и държавни глави. Срещите на работно ниво ще бъдат над 150.

“България е в пакет с Естония и Австрия за председателството и приоритетите на триото вече са договорени”, обясни Павлова и уточни, че те ще бъдат подписани на 23 юни в Брюксел.

Сред приоритетите са: работни места и конкурентноспособност, социална политика и защита на гражданите, енергиен съюз, сигурност и правосъдие, ЕС като мощен фактор на европейската сцена.

Нашата страна  ще организира обществен дебат по три важни приоритета – Западни Балкани, Черно море и бъдещето на ЕС. Общините ще имат възможност да кандидатстват с проекти по грантова схема под егидата на българското председателство, насочени към културното наследство.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар