Падат ограниченията за тирове по магистралите – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тировете се връщат по магистралите в почивните дни през лятото. Забраната за движението им в следобедните часове в петъците и неделите отпада.

В новата заповед на пътната агенция автомагистралите са изключени като трасета, за които важи ограничавенето на движение на тирове в петък и неделя следобед, както беше до скоро.

Изключение прави само автомагистрала “Хемус”, където забраната важи заради множеството ремонти по трасето от София до Ябланица, предаде бТВ. Тирове ще се ограничават в летните месеци и по невралгичните участъци, където има концентрация на катастрофи. Това са трасетата Търново – Русе, Ребърково – София, районът на Кресненското дефиле, Варна – Бургас, Бургас – Царево.

За тези маршрути е в сила забраната за движение в петъците от 17:00 до 20:00 часа и в неделя от 14:00 до 20:00 часа.

Камионите по магистралите ще натоварят трафика, особено в петъците и неделите, когато много хора пътуват от и към морето, а това ще увеличи риска от катастрофи, смятат шофьори.

В същото време обаче този тип забрани водят до нечовешки условия за тираджиите. Камионите им не могат да работят на място заради разхода на гориво или ток от акумулаторите. Така в кабината температурата спокойно може да мине 50 градуса.

По-малкото зло – така оценяват отпадането на забраната за движение на камионите по магистралите от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. “Те биват спирани в аварийната лента , което създава друг риск, а липсващата аварийна лента създава опасност и за спрелите и за онези, които се движат”, посочи Илия Тодоров.

От КАТ поясняват, че заповедите за ограничаване на движението се издават от пътната агенция и припомнят, че забраната за пътуващи тирове при жега от над 35 градуса е отпаднала още миналото лято.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар