ПАДЕНИЕ: ДПС издига Георги Близнашки

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият топ комунист Георги Близнашки е кандидат-президентът на ДПС. Бившият служебен премиер от 6 август 2014 до 7 ноември 2014 година, изритат от БСП няколко месеца по-рано, смени спрягания досега като потенциален избраник на Ахмед Доган – Пламен Орешарски.

Финансистът само поискал да се оттегли от битката на 14 ноември по „лични причини”.

65-годишният професор по конституционно Георги Близнашки право ще бъде издигнат от Движението за права и свободи буквално в последния момент, пише „Галерия”.

Според публикацията юристът имал потенциала да привлече поне 2-3 процента повече гласоподаватели от твърдото ядро на ДПС, което е около 9 на сто от вота.

Източник обаче коментира, че въпреки напъните дискредитираният в общественото съзнание Близнашки не е заплаха за първенството на Румен Радев заради откровената си близост до Доган и Бойко Борисов едновременно.

Политическата кариера на развенчания социалист започва като лидер на БСП в София и член на Висшия съвет на партията.

Като представител на „Коалиция за България” Близнашки е наблюдател и депутат в Европейския парламент, където е и член на Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите.

През февруари 2014 г. оглавява Инициативен комитет за провеждането на референдум за изборна реформа. С БСП къса същата пролет, когато е натирен заедно с Георги Първанов – Гоце, Румен Петков – Глъвътъ и още неколцина социалисти.

Причината – уронване престижа на БСП и системни нарушения на уставните норми и публични изявления срещу партийната политика.

Сега, 7 години по-късно, Георги Близнашки д.стигна дъното като кандидата за президент на Движението за права и свободи.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар