Падение: Николай Ненчев, който с помощта на мутрите завзе БЗНС, сега помага на Бойко

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Някогашната креатура на БКП – партия БЗНС, днес е патерица на хунтата. Падение, което се гарантира от председателя на „земеделците” и партенка на Бойко Николай Ненчев, военен министър във втория кабинет на ГЕРБ.

Вижте прелюбопитни детайли за тартора на БЗНС, който по време на мандата се прочу с „усвояването” на 22 000 лева народна пара, за да си присади коса на оголялото кубе, говори дисидентът Петър Бояджиев:

Към Николай Ненчев, който играе недостойната роля, която червеното БЗНС игра в продължение на 45 години. И днес Николайчо, който с тояги прокуди бившия политически затворник Георги Пинчев от председателския пост с помощта на мутрите, днес първи притичва на помощ на този, зад който се крие сикаджията.

Николайчо, Николайчо, с голямо съжаление ми се налага да констатирам, че в историята на БЗНС ти ще останеш този, който гаси лампите. Имам право да оценявам и да го кажа.

Не съм бил партийно ангажиран с БЗНС, но дълги години съм трил наровете в старозагорския затвор със стотици достойни българи привърженици на БЗНС.

И пазя за целия си живо добрите спомени и уважението ми към тези хора и към достойното поведение което имаха в тези тежки времена.

Без комплекс мога да кажа, че и съм научил много от тях, когато попаднах напълно неопитен и зелен при тях в затвора. Бях приет от тях, бях подпомаган от тях, бях съветван от тях.

Ще спомена само един емоционален, но много говорещ случай. Бях в изолационното отделение. Навън, в коридора, бяха затворниците от по-лекият режим.

Контактът с нас се наказваше жестоко. Беше Петровден. И изведнъж за секунди вратата на килията се отвори и една кофа вода се изля върху именника.

Едва ли човек, непреживял това, може да осъзнае усещането на един такъв момент. И всичко това беше мислено и подготвено от приятелите земеделци, които имаха за момента шанса да са на по-лекия режим, което, разбира се, винаги беше временно.

С това както излелият кофата, така и още няколко помагащи му рискуваха не само на момента да се намерят при нас, а и нещо повече. Но те бяха решили да ми дадат малко морална подкрепа, поемайки риска.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар