Пазарджишки ченгета пред Фрог: Шефът кара раздрънкан „Ситроен“, а в почивните дни-лъскав джип

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефът идва на работа през седмицата с раздрънкан „Ситруен“. През почивните дни обаче го виждаме зад волана на луксозен джип „Рейндж Роувър“ за 100 бона.

Това разказаха пред Фрог нюз полицаи от Пазарджик за най-дългогодишния директор на местната полиция Йордан Рогачев.

Според медийни публикации зад гърба му стои депутата от ДПС Делян Пеевски.

В града упорито се говори, че за негов покровител се смята и кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Подчинените на Рогачев казват, че финансовото му благополучие се виждало от километри. Упорито коментират, че наскоро си купил жилище във Велинград.

Отделно от това ремонтирал и семейната си къща в гр. Стрелча. Иначе живеел и в Пловдивски квартал в луксозна къща с басейн. Говори се, че стяга апартамент в столицата.

Това, което най-много дразни блюстителите на реда е двойният аршин към бизнесмените в региона. Най-тежко било положението с предприемачите, които се занимават с дърводобив.

Обществена тайна било кои да се „удрят“ и кои да се пазят. Знаело се, че това ставало по заръка от най-високо място. Тези, които искали да имат спокойствие, си плащали, уточниха източниците ни.

Другото, което тровело атмосферата в дирекцията е, че се пазели хората на ДПС.

На тази основа възникнали разпри между служителите с български и арабски имена. Източниците ни разказаха за това, че по време на изборите, ченгетата преследвали основно за купуване на гласове в полза на партии, различни от ДПС.

За връзка на Рогачев с депутата от ДПС Делян Пеевски за първи път намекна Румен Петков. През август 2014 г. в телевизионно интервю той говори за схема за купуване на гласове в града .

„Два месеца питам имало ли е период, в който министър Йовчев е смятал Пеевски за незаобиколим фактор в политиката. Този начин на мислене определя редица процеси, които изкараха на улиците хиляди хора. В секциите с концентрация на ромски гласове доминарат ББЦ и ДПС.

Има сигнали, че правоохранителната система в различни дирекции правеше невъзможна борбата срещу купения вот. Нека кажат имало ли е среща на Пеевски с директора на пазарджишката дирекция, присъствал ли е е Йовчев и всичко приключва“, заявява Петков.

Столът на Йордан Рогачев съвсем леко се разклати в края на 2016 година.

Тогава премиерът Бойко Борисов заяви, че ако той не се справи с контрабандата, ще се раздели с поста. Думите му накараха Рогачев светкавично да прекъсне отпуската си. След това Борисов повече не отвори дума за него.

Frognews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар