Пазарът на контрабандата в Западните Балкани е на стойност около 50 милиона евро – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въпреки че тази цифра е под максимума, достигнат в хуманитарната криза през 2015 година, тя е доказателство, че пазарът все още процъфтява, въпреки усилията “Балканският маршрут” да бъде затворен.

 

Докладът анализира потоците на хора, наркотици и пари и с помощта на детайлизирани карти идентифицира ключовите места на вход и изход на контрабанда през 6-те държави от западните балкани, както и хъбовете и пазарите , където се концентрира трафикът на наркотици. Цялото това движение не е засегнато от КОВИД-19 пандемията. Установено е нарастване на случаите  с отглеждане на канабис на закрито в други страни, освен Албания например Босна и Херцеговина, Северна Македония и Сърбия.

 

Разкрива се и пренос на канабис от 6-те страни на Западните Балкани до България. Приток на кокаин от няколко различни посоки, включително Хърватска, Гърция и черноморските пристанища на България и Румъния. Както и увеличение на производството и употребата на синтетични вещества. Повечето от горещите точки, свързани с контрабанда са добре известни, но за съжаление, имат твърде малко арести и заловени наркотици, което предполага политически чадър, който гарантира печалби и запазване на статуквото.

 

Превод от английски Мира Ереева

Източник: ФрогНюз

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар