Пак далавера на ГЕРБ и Фандъкова: Метрото във Виена е по-евтино от софийското

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Знаете ли че? – имаше такива рубрики навремето. – Ако си купиш годишна карта за метрото във Виена, реално излиза по-евтино от софийското.

Там единичен билет за метрото е 2,20 евро, а годишната карта е 365 евро. С намаление за различни групи е 224 евро (данните ми са до миналата година, мисля че няма промяна).

Тук билетът е 1,60 лв., а няма годишна карта, месечната е 42 лв. С намаление, песонализирана е 35 лв.

Във Виена годишната карта е била 440 евро, но са я намалили на 365 и 224, защото са изчислили приходите от повече продадени карти. Към 730 хил. годишни карти продават във Виена.

В София, вместо да надуват цените, да въведат евтини годишни карти. Сега има за целия градски транспорт по 600 лева, а с намаление 365 лева. В София обаче се продават малко над 20 хил. годишни карти, поради много по-високата цена за тукашния стандарт на живот и приходите (уж най-високите заплати).

Стандартите и разходи за поддръжка на метро във Виена и София не могат да се сравняват. Реално у нас цените са високи, направо скубят софиянци.

А Метрополитен е новото РВД – назначават партийни протежета с гигантски заплати.

Някой кандидат кмет вместо абракадабри да обясни икономиката на метрото. С парите на ЕС строят вече трета линия, на каква база са тия цени.

 

Иван Бакалов, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар