Кирил Лена

Пак издънка! Разбра се как Лена Парапетът е забъркала скандала с КЕВР

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лена Бориславова забъркала скандала с КЕВР, коментираха депутати от енергийната комисия, цитирани от “Труд“. Началничката на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков напористо твърдяла, че трябва да отпадне параграф от промените на Закона за енергетиката, заради който текст Конституционният съд обяви решението за назначаване на шефа на КЕВР Станислав Тодоров за противоконституционно.

Отпадналият по нареждане на Лена текст от предходните и заключителни разпоредби гласи следното: В 14-дневен срок от влизането в сила на този закон НС избира двама членове – председател и член на КЕВР със стаж в областта на енергетиката, на мястото на членовете, чийто мандат е изтекъл.

 

 

Коментар по темата даде Ива Митева, която е работила върху текстовете на този закон. Митева потвърди информацията, че към 17 януари, параграфът е съществувал, но след настояване на Лена е махнат и проектът е внесен на 18 януари без този текст.

 

Депутати от ИТН  коментираха, че Лена е в основата на още едно решение, което КС миналата седмица обяви за противоконституционно- за квотите за преназначаване на съдиите и прокурорите. „Ние бяхме против, настоявах за работна група”, коментира Ива Митева.

Нейни съпартийци обясниха, че Лена държала на квотите и дори заплашила с парите за АПИ.

От партията на Слав Трифонов коментираха, че некомпетентните решения и извиването на ръце са били основната причина да напуснат коалицията. И че зад повечето от тези решения стояла Лена Бориславова

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар