Пак имаме ”хубаво е, но не е готово” – Фандupkowa се похвали с булевард без тротоари

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира разширението на последния участък от бул. ”Монтевидео” в ж.к. ”Овча купел”. Тя се похвали, че всички ремонти ще приключат до 15 септември, но от думите ѝ стана ясно, че бул. ”Монтевидео” ще бъде пуснат без прилежащите тротоари. За останалите ремонтирани улици в София така и не стана ясно дали в бързината ще бъдат и те без прилежащата инфраструктура.

“Най-важната задача в последните дни е да бъде пуснато за 15 септември движението по големите обекти, по които се работеше през този строителен сезон – обяви Фандъкова. – Един от тях е бул. „Монтевидео“. Тук ще започнат след малко последните дейности по износващия пласт асфалт, маркирането и имам увереност, че рано сутринта или по-скоро през нощта срещу 15 септември движението ще бъде пуснато и ще останат дейностите само по тротоарите. Знаете, че основната ни задача е пускането на движението”, каза кметицата, цитирана от Сега.

 

Фандъкова посочи, че вече е пуснато движението по бул. „България“ и остава “също в нощта срещу 15 септември да се пусне движението по бул. „Асен Йорданов”.

 

„По този начин всички големи строителни обекти, по които правим ремонти тази година, ще са пуснати за 15 септември. Ще останат обектите, които строим и изграждаме – Южната дъга (на околовръстното шосе) и съответно бул. „Тодор Каблешков”, това са местата където ще има затруднение”, обясни тя.

 

Фандъкова обяви още, че по настояване на районния кмет на Слатина Георги Илиев, ще бъде започнат следващия уикенд ремонт на един участник ул. „Николай Коперник“ в кв. “Гео Милев”.

 

„Той  пое ангажимента да направим такава организация, че да може да не се пречи чувствително на трафика”, каза още Фандъкова по отношение на колегата си, който е от “Демократична България”.

 

След това тя представи новия зам.-кмет по строителство инж. Ангел Джоргов, който разкри, че тротоарите по бул. “Монтевидео” ще са готови “края на този месец, най-късно началото на следващия”.

 

“Ще се гонят срокове и качество, да не е едното за сметка на другото. Всички градивни критики от обществото да им се обръща внимание, да се спазват сроковете, да се пречи колкото е възможно по-малко. Разбира се, няма как напълно при строителството да не затрудняваш живота и комфорта на хората, но, колкото е възможно, да ги затрудняваме по-малко. И пак казвам – сроковете и качеството са на първо място”, обяви приоритетите си Джоргов.

 

От снимките публикувани във фейсбук профила на г-жа Фандъкова, където тя съобщава къде приключват ремонтите, също се вижда, че тротоарите липсват.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар