Пак клошар виновен за пожари, арестуван е – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хасковската полиция арестува клошар заради три палежа на сгради снощи. Първо пламна тютюнев склад – архитектурен паметник, а докато полицаите обливат съседното здание, бе запалена и необитаема къща на близката улица „Св.св. Кирил и Методий“. Третият пожар бе на ул. „Добруджа“, намираща се в друг район – отново изоставена къща. 

Това предизвика спешно придвижване на противопожарните автомобили за кратко време из Хасково. На помощ пристигнаха огнеборци от други градове. „Такова нещо се случва за пръв път в дългогодишната ми практика“, коментира пред БНТ директорът на областната дирекция на полицията комисар Атанас Ненков.Подпалвачът клошар се оказа 33-годишен, криминално проявен за различни престъпления хасковлия, лежал в затвора. Установен е на 100 метра от последния пожар. Видян е на камери, палежите са били запечатани на тях. Направил е самопризнания. 


Задържан е и 45-годишен мъж, също клошар. Изяснява се участието му при инцидентите. Двамата са живеели заедно. Предстои прокуратурата да им поиска мярка за неотклонение.

Сградите са били частни. За две от тях е имало нереализирани инвестиционни намерения. „Между собствениците на сградите няма връзка, но разследването продължава“, каза Ненков.

На тютюневи склад, строен в началото на миналия век, изгоря покривът.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар