бойко борисов недялко недялков

Пак номера: Недодялко и официалният сайт на ГЕРБ Pik.bg се мъчат да се разграничат от правителството.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поръчката на Борисов, ПИК да се скара формално на властта влезе в изпълнение!

Официоза на ГЕРБ се прави на независим заради срама, който полепна по реалните му собственици. Няма да мине номера. Аматьори недодялкови.

Всички знаят кои части на Борисов ви диктуват.

В последно време премиерът на републиката оказва чест на ПИК и редовно ни рекламира в публичните си изявления.

Днес, да речем, казал по време на откриване на фабрика: „И аз ще съм като Корнелия, няма да пускам ПИК и Бивол на събитията ни…“

Преди три дни, пак на някакво публично мероприятие: „Скандалът с ПИК е като скандала с Бивол…“

Преди това: „На ПИК няма да им даваме реклама за тези избори…“

Благодарим, г-н премиер. Коя друга медия може да си мечтае най-силният човек в държавата с повод и без повод да я споменава? И то – парадоксално, докато се кълне, че не се бърка в медиите.

Защо обаче почитаемият г-н Борисов постоянно ни пакетира с Бивол, поставя ни в общ семантичен порядък? Какво е посланието? Защо опакова два сайта с напълно различна редакционна политика и аудитория?

Това, разбира се, не може да бъде случайно. Има подтекст.

Факт е, че собствениците на ПИК и Бивол са братя, но е и факт, че те имат право да изповядват различни идеологически ценности. Което пък не може да им попречи да си останат братя и да се уважават, защото кръвта вода не става, а днешната политическа злоба е преходна.

Защо, г-н премиер, навързвате ПИК и Бивол в едно? Къде виждате връзката? Подигравате ли ни се? Наистина ли държите да го приемем лично? Наистина ли държите да ни съберете?

Очевидно колегите от Бивол също се чудят какво и защо се случва. Не им е комфортно. Ето какво е написал във фейсбука си главният редактор на Бивол Атанас Чобанов:

„Буда днес: Аз какво мога да направя, да отида да кажа на Корнелия – пусни К2? И аз няма да допускам някои медии – ПИК и „Бивол“, за да съм като БСП“.

Само дето Бивол никога не е бил на пресконференции на ГЕРБ, нито на БСП, нито планираме да бъдем, защото сме разследващи журналисти, а не стойки на микрофони. Иначе опорката на мутрата е ясна. За да дискредитира в публичното пространство Бивол, го пришива към клоаката ПИК…“

Така мисли г-н Чобанов, гневен е човекът и с право. Как така една „мутра“ ще пришива такъв велик и всепризнат международен журналист към една „клоака“.

И ние сме против пришиването. Добре е премиерът да си гледа премиерстването, журналистите – журналистиката. Защото напоследък ролите май се смениха – премиерът стана журналист и взе да коментира журналистите, все едно са политици.

А колкото до заплахата, че нямало да ни допуска до „техните“ събития – „като Корнелия“,… – не му прави чест. Все се надявахме, че двамата по нещо се различават.

Не искаме да си мислим, че оттук нататък на „събитията на ГЕРБ“ ще присъства единствено Силвия Великова.

Pik.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар