Пак отлагат административната реформа! Поне с година и половина – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Спешната административна реформа, която кабинетът обяви гръмко миналата седмица, се отлага поне с няколко месеца. Все пак намерението тя да бъде проведена остава, обясни ресорният вицепремиер Томислав Дончев след днешното заседание на правителството.

През август управляващите ще предложат законови промени за задълбочена административни реформи. Налагат се и промени в много закони и актове, които изискват издаване на различни документи.

Това означава, че автоматичният обмен на данни ще бъде готов изцяло в края на 2018 г., предаде офнюз.бг. Дотогава обменът на информация в администрацията ще е на полуавтоматичен режим, каза председателя на Агенцията за електронно управление Росен Желязков.

“Ще се обучава администрацията и ще се свързват регистри. Облекченията за бизнеса ще са реалност в края на годината, обеща той.

40 закона трябва да се променят, за да се въведе автоматичното издаване на свидетелство за съдимост, т.е. институциите да си го предават по служебен път, призна пък Дончев.

Вицепремиерът прогнозира, че още от септември 2017 г. ще спре издаването на хартия на 12 удостоверения, но свидетелството за съдимост няма да е сред тях.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар