Георги Първанов

Пак патерица на ГЕРБ! Първанов подкрепи орязването на субсидиите и не пропусна да клъвне БСП и Нинова

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма да е излишно, ако държавата остави в режим на диета партиите. Аз самият съм бил лидер на БСП в най-тежкото време без един лев субсидия. Това заяви Георги Първанов, президент на България в периода 2002 – 2012 г., в интервю за БТВ по повод намаляването на партийните субсидии на 1 лев за действителен глас.

 

„Субсидиите за пореден път показаха колко изкривен е българският политически дебат. Няколко седмици поред гледаме как партиите отново занимават хората със собствено партийните си въпроси. Има толкова значими и тежки проблеми на самите хора, обществото и държавата, но ние сме се вторачили в субсидиите“, коментира той.

По думите на Първанов, не е въпросът във фасадата дали ще кажем германски или американски модел на финансиране, ако не бъде разбита същността – корпоративният вот.

„Всичко друго е измислено, всичко е имитация. Големите пари се въртят, те не са получени от субсидиите, те се въртят под рафта и те определят вота. Всичко е договорено и реализирано под рафта. Всичко е схема“, добави президентът в периода 2002 – 2012г.

Георги Първанов посочи, че предизборните кампании в страната са сведени до минимум. Попитан как вижда резултатите на БСП в последните избори, той отговори: „Левицата е в криза и това трябва да си го кажем. В криза е голямата парламентарната левица на опозицията. Трябва промяна, трябва единение вътре в самата БСП. Такива не виждаме. Трябва консолидация не само на левицата, 1999 г. спечелихме местните избори с консолидация на цялата опозиция и това беше успешно“.

По отношение на подаването и оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова като председател на БСП, той подчерта, че резултатите на БСП сами говорят за нея.

Имаме силово доказване на преимуществото на председателя, което не знам дали е правилен ход, допълни Първанов.

По повод изказване на лидера на левицата, че Първанов е влязъл в БСП през задния вход, той подчерта, че той е влязъл в ръководството на БСП в най-тежкия период и е извел партията на печеливша позиция.

По думите му тя е тази, която е била въведена през задния вход.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар