Пак протестно автошествие на миньори и енергетици в Старозагорско – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Продължават протестните действия от страна на новосформираното Сдружение “Миньори и енергетици заедно”, предаде репортер на “Фокус”. Това бе решено на събранието, което се проведе във вторник. 

Протестът отново е организиран като автошествие и ще се проведе в събота /23 март/. Първата точка на тръгване е от 9.00 часа на паметника “Св. Иван Рилски” в Раднево, втората е от 10.00 часа от паркинга на Езерото Загорка в Стара Загора, като сборният пункт е в 11.00 ч. на бившото КПП след разклона на с. Змеево (пътя за Казанлък). Оттам маршрутът е 

Казанлък – Гурково – Нова Загора.

От Сдружение “Миньори и енергетици заедно” излязоха с Декларация относно въпросите за синдикална и политическа намеса и свързаност. Ето какво пише в нея:

“Управителният съвет декларира, че няма да участва в местни, парламентарни и/и;и друг вид избори. Няма амбиции и цел да се включва в политическата карта на България. Заявява, че няма да извършва синдикална дейност и/или изземва техните функции. За постигане на целите си, Сдружение 

Миньори и енергетици заедно” ще извършва контакти, ще участва в среши с представите на местна и/или централна власт, без да поема никакви ангажименти, свързани с политическа дейност. Единствена и основна цел на това Сдружение е запазване на българския въгледобив и работата на въглищните централи в Маришкия басейн”. 

Под Декларацията са положили своя подпис председателят на Сдружението Станимир Георгиев, както и зам.-председателите Йордан Стоянов, Стоян Димитров, Гергана Милушева-Динева и Александър Сарандев.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар