Пак се отметнаха: Маските навън няма да са задължителни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отменя се дискусионната мярка предпазните маски да са задължителни навън. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на брифинг.

Той обясни, че отменя вчерашната си заповед “до постигането на консенсус” в обществото по темата. Ананиев не пропусна да отбележи, че суровата мярка все пак се подкрепя напълно от правителството.

Между нас сега се движат хиляди хора, които са носители на коронавируса, но не са изследвани, затова ние решихме, че всички трябва да носят маски, защото не знаем откъде ще дойде заразата, обясни здравният министър.

Той отбеляза, че различните държави провеждат различни политики и Австрия и Израел са установили, че има ефект от тези мерки.

“Използването на маските дава възможност за отдалечаване от онези мерки, които значително ще ограничат гражданските права на българското население. Ето защо дълбоко сме убедени, че тази мярка води до отдалечаване на този момент, в който ще трябва да пристъпим към по-тежки и по-трудни за българските граждани мерки”, подчерта Ананиев.

Сериозна беше реакцията, след като вчера беше обявено, че всеки без маска навън може да бъде глобен с 5000 лв. По-рано днес председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че ще има гратисен период за закупуване на маски до началото на съботния ден.

1 млн. маски ще бъдат раздадени от МТСП за социално слабите. По думите му те ще бъдат със сертификат и ще са клас FFP2 или FFP3 – с висока степен на защита.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Пак се отметнаха: Маските навън няма да са задължителни

Вашият коментар