Пак черен Великден: Oт КАТ съобщиха за много убити и осакатени на пътя, трагедията е голяма

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За съжаление и тези празнични дни не минаха без пътни инциденти. Катастрофите са общо 68, при които има 98 пострадали и двама загинали. Други шестима души са с опасност за живота.

Това заяви главен инспектор Илия Георгиев от Пътна полиция във връзка с пътната обстановка и безопасното пътуване в последните от празничните дни.

Въпреки че доста хора са предпочели да слеят празничните дни до Гергьовден на 6 май, днес вече се отчита сериозно натоварване на пътния трафик. На магистрала „Хемус“ в района на тунел „Витиня“ колоната от автомобили е около 2 км, съобщиха от ОДМВР – София.

С цел облекчаване на трафика екипи на ОДМВР контролирано пропускат автомобилите през тунела и по стария път за София. От 14:00 до 20:00 часа отново ще бъде валидна и забраната за движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона по главните пътища и магистралите, като през първия от почивните дни са санкционирани двама водачи за нарушаването ѝ.

„Съвместно с АПИ има създадена временна организация на движението по автомагистралите.

Призовавам всички водачи да спазват ограниченията и правилата, както и да изпълняват разпорежданията на контролните органи.

Имаме констатирани случаи на водачи, които нарушават забраната за движение в аварийната лента. Те са около десет“, подчерта главен инспектор Георгиев и припомни, че глобата за това нарушение е 1000 лв.,а шофьорската книжка се отнема за 3 месеца. Най-голямо натоварване се очаква на входно-изходните артерии на София и другите големи градове, както и на автомагистралите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар