Паметникът на Съветската армия ще бъде ремонтиран с 390 000 лв.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Паметникът на Съветската армия в София ще бъде ремонтиран с 390 000 лв. от държавния бюджет. За това съобщи кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков, на чиято територия се намира момументът. По думите на районния кмет комплексът ще бъде обновен по искане на Областния управител на София със средства от държавния бюджет.  „Областната администрация е задвижила процедура за получаване на 390 хил лв от държавния бюджет, за да го ремонтира. Помолили са и общинския строителен контрол към Столична община да ограничи достъпа и да забрани провеждането на мероприятия от всякакъв вид“, съобщи Трайков с пост във „Фейсбук“.

Освен това той призова софиянци и гостите на града да не се доближават до паментика, тъй като в момента бил опасен. „Бих искал да помоля гражданите и гостите на София, които посещават Княжеската градина, да избягват големия монумент, построен през 1954 г от обявения за престъпен комунистически режим, в прослава на окупационната армия на СССР („Паметник на Съветската армия“). Същият се намира в недобро конструктивно състояние“, гласи апелът на кмета на „Средец“.

„Сега“ потърси представител на Областната администрация в София, които да потвърди или отрече информацията, но засега не може да се свърже с такъв.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар