Паника: Виктор Николаев се уплаши от хора с телефони, които издебнаха в гръб репортерката Тричкова, заподозря конспирация

Медии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Докато репортерът Владислава Тричкова коментираше откритото второ огнище на чума в Болярово със животновъдите Ана и Тошко, няколко млади мъже и жени, повечето с качулки, започнаха да снимат с телефони в гръб Тричкова.

Гледката стресна Виктор Николаев и той попита от студиото: „Кои са тези хора?

Защо снимат екипа ни?

Кой им го позволи?”

“Не разбирам кои са. Какви са? От къде са? Къде живеят? Къде работят? Как се появяват? Странно изглеждат. Това не е обичайна гледка.

Напомня на други политически прояви, които са организирани по друг начин в София”, каза още той.

Владислава Тричкова се обърна и попита хората пред нея кои са и защо я снимат. „Много си красива, затова”, пошегува се един от младежите.

После със сериозен тон уточни: „Ние не сме протестиращи, а граждани, които изразяват свободно своята позиция по случая.”

“Областният управител знае ли, дали тези хора са местни, или са пратени с някаква организация? Има ли мерки за сигурност. някой ще напръска ли на излизане от Болярово”, попита още Николаев.

„Сигурно няма да разрешим да бъдат взети втори проби от животните, защото още не ми е представен документ с марката на животното, което е с положителна проба.

Искам този документ да ми се представи, да вляза в стадото и да открия това животно, защото съм сигурна, че то е живо и здраво, тъй като до момента нямам никакви симптоми на заболяването”, заяви за „Здравей, България” Ана, собственици на една от фермите, чиито животни са заразени с чума. В стопанството на Ана и Тошко в село Болярово има 200 овце.

„Аз бях и все още съм една от протестиращите животновъди. Имам усещането, че съм нарочена. Не съм съгласна да се избиват здрави животни”, категорична е Ана.

А в района мерките за сигурност са засилени. Колите ежедневно биват спирани за проверки от Полицията и Жандармерията. Извършват се и дезинфекции.

„Засилени са мерките за сигурност относно придвижването на животни и хора по пътищата в района, където са регистрирани случаите на чума по животните”, коментира областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

„Ние останахме шокирани след проведения протест и решенията, които бяха взети в Министерския съвет”, коментира Мария Степанчева от Асоциацията на българските биволовъди и член на Националния консултативен съвет по животновъдство към Министерството на земеделието. Изказването й беше по повод четирите оставки, които премиерът Бойко Борисов разпореди в сряда – зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров, на директора на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, на директор на дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветникът на министъра Бойко Синапов. / Блиц

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар