Паника в бг самолет! Двигател избухна, пилотът се приземи успешно – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Моменти на паника преживяха 42-та пътници в самолета на българската авиокомпания Bulgarian Air Charter, след като единият от двигателите му избухна по време на полета между Катания и Рим. Според италианските медии малко след излитането на самолета на 25 юни вечерта от сицилианския град единият от двигателите аварирал, съобщава в. „24 часа“.

В самолета пътували 34 полицаи и 8 бежанци. Крайната дестинация на самолета било римското летище „Леонардо да Винчи”, но заради аварията самолетът се върнал на летището в Катания.

Полицаите се намирали в самолета заради мисията си – трябвало да придружат до Рим група бежанци, достигнали с лодки сицилианските брегове тези дни.

Според Андреа Чекини, национален секретар на полицейския синдикат „Италия Челере”, самолетът се приземил обратно на летището в Катания единствено благодарение на способностите на пилота му. Чекини допълни пред информационната агенция Кронос, че въпросният самолет е на 31 г.

„Като се има предвид планината от полети, на които сме изложени всекидневно, искаме нашите хора, които изпълняват мисии, да бъдат поставени в условия, в които да могат да работят както трябва, а бежанците – да пътуват спокойно. Много често условията на работа не поставят на висота униформата, която носим”.

Bulgarian Air Charter е чартърна авиокомпания със седалище в София и е основана през 2000 г.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар