Кораб

Паника в Украйна: Голяма руска армада се насочи към крайбрежието

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Четиринадесет руски кораба навлязоха в Черно море, включително четири кораба, оборудвани с крилати ракети „Калибър“, съобщават украинските медии.

Общият залпов потенциал на руската военноморска групировка в Черно море е 32 ракети, което поражда опасения и паника за възможна ракетна атака срещу Украйна в близките часове.

В последните дни руските въоръжени сили засилиха своите удари срещу украински военни обекти, вероятно за да предотвратят украинска контраофанзива. Прави впечатление, че напоследък ударите се нанасяха предимно с крилати ракети „Калибър“, което сериозно безпокои Киев.

Сега изглежда, че руската армия използва целия наличен арсенал от ударни оръжия. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че в момента официалните руски власти не са коментирали тази информация и е необходимо да се отнасяме към тези данни с известна степен на скептицизъм.

Но предвид присъствието на толкова голям брой кораби в Черно море, Украйна се готви за мощна ракетна атака, която, ако се осъществи, вероятно ще бъде през нощта, както се случи в последните няколко дни.

Руските войски са нанесли в нощта на 9 май удари с високоточни оръжия с морско и въздушно базиране по резерви на противника, както и по складове с боеприпаси. Това съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от световните издания.

„Тази нощ въоръжените сили на Руската федерация нанесоха концентриран удар с далекобойно високоточно оръжие с морско и въздушно базиране по пунктове за временно разполагане на резервите на противника, както и по складове с боеприпаси. Целите на удара бяха постигнати“, казва Конашенков на брифинг.

Представителят на Министерството на отбраната добавя, че са поразени всички обекти. В резултат на ударите е спряно напредването на резервите на ВСУ, както и доставката на боеприпаси в районите на бойните действия.

Източник БЛИЦ

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар