Панчугов: Не виждам разумна причина управлението да не бъде продължено – Гледна точка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Панчугов: Не виждам разумна причина управлението да не бъде продължено

стоп кадър, тв Блумберг

Наблюдаваме сблъсък, който има за цел да демонстрира кой е способен да победи в тази краткосрочна битка, а не дали ще има разбирателство накрая.

Това каза пред БНР политологът и преподавател в НБУ Христо Панчугов и коментира:

“Очевидно става дума за сериозна липса на доверие между управляващите партньори, както и за сериозна липса на крайна цел. Виждаме цялостна неяснота за това къде това управление иска да се намира след още 9 месеца. Това прави все по-невъзможен този разговор. Все повече изглежда, че партньорите правят всичко възможно да не се случи ново тяхно управление“.

За ГЕРБ компромисът изглежда много по-малък, по-голяма щета понасят ПП-ДБ и затова размерът на компромиса, който ще направят, ще е по-голям, смята той.

Според него, когато става въпрос за договаряне на много позиции едновременно, тези, които искат да постигнат договорка, намират “разумния марж на компромис, т.е. коя позиция биха могли да жертват в името на нещо друго”.

Христо Панчугов подчерта, че не вижда разумна и логична причина управлението на ПП-ДБ и ГЕРБ да не бъде продължено:

“Това не значи, че заради глупост, пренатягане, криворазбран публичен имидж и всякакви други странни причини, тази ситуация не може да се счупи рязко”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар