Папа Франциск заклейми дезинформацията за COVID-19 и ваксините – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Папа Франциск заклейми дезинформацията за COVID-19 и ваксините

Стоп кадър, бТВ

Папа Франциск заклейми днес дезинформацията за COVID-19 и ваксините, която „изопачава действителността въз основа на страх“. На среща с католически журналисти, създатели на мрежа за проверка на факти, папата призова да се оказва помощ на хората, които вярват в лъжи, предаде БТА.Светият отец често се е обявявал за отговорна журналистика, която търси истината и уважава личността, и срещата му с представители на медийния консорциум „Католическа проверка на фактите“ потвърждава това негово послание. Той е и сред активните радетели за ваксинация.


По думите му освен пандемията, сега се разпространява и „инфодемия“, която води света към „експлозия на коментари за фалшифицирани и даже измислени новини“. Според Франциск достъпът до точна, научно обоснована информация е човешко право, което трябва да бъде гарантирано, особено за онези, които са по-малко способни да се дистанцират от дезинформацията и достъпни онлайн коментари, замаскирани като факт.

Същевременно папата помоли за милостив и мисионерски подход към хората, които се поддават на такива изопачавания, и подпомагането им да разберат истината.

Някои католици, включително консервативни епископи и кардинали в САЩ, твърдят, че ваксините, разработени чрез изследвания на клетки от абортирани човешки зародиши, са безнравствени и отказват да ги приемат.

Но доктрината на Ватикана гласи, че е „приемливо католиците да приемат такива ваксини. Франциск и предшественикът му Бенедикт XVI са ваксинирани с препарата на Pfizer.

 

Източник:БТА

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар