Папа Франциск коментира ще се оттегли ли от престола

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Папа Франциск благодари на медицинска сестра за това, че му е спасила живота. Това съобщи ДПА, позовавайки се на интервю за испанската радиостанция “Копе”, което папата даде след изписването си от болница след чревна операция. “Една медицинска сестра спаси живота ми”, каза той, като допълни, че тя е човек с много опит и още повече това е вторият път, в който медицинска сестра го спасява.

“Копе” публикува откъса от интервюто днес, като предстои пълната му версия да бъде излъчена в сряда.

Попитан как се чувства сега, папа Франциск шеговито отговаря: “Все още съм жив”.

По повод появилите се слухове, че иска да се оттегли от папския пост, Франциск каза, че когато един папа се разболее, това предизвиква “ураган”.

На 23 август италианският вестник “Либеро” съобщи, че папа Франциск може да се откаже от светия престол поради здравословни причини. В изданието се твърдеше, че във ватиканските кръгове все по-често се чуват предложения за конклав. Вестникът обърна внимание на това, че през декември понтификът ще навърши 85 години – възрастта на която неговият предшественик Бенедикт Шестнадесети се оттегли.

В началото на юли 84-годишният папа Франциск претърпя чревна операция. Хирургическата интервенция бе извършена в римската болница “Джемели”. От това как се възстановява и как се чувства папата, зависи сега неговото посещение в Унгария и Словакия, планирано за периода 12-15 септември.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар