Париж ще ни удари рамо за влизане в еврозоната и Шенген – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на Франция Еманюел Макрон обеща съдействие за членството на България в еврозоната, както и за присъединяването й към Шенгенската зона. Това съобщава агенция “Франс прес” след днешната среща на френския държавен глава с българския премиер Бойко Борисов в Елисейския дворец, предаде БГНЕС.

“Франция има намерение да съдейства за инициативите на България по сближаването с еврозоната и Шенгенската зона и дори интеграцията в тях в случай, че страната отговаря на всички необходими критерии”, каза Макрон. Той припомни, че както и по време на предизборната си кампания, неговата политика “отразява стремежа за осигуряване на възможно най-голяма европейска интеграция, което предполага откритост на Франция по отношение на всички страни, имащи намерение да участват в тази интеграция”.

В тази връзка Макрон изрази задоволство от демонстрирания от българския премиер в хода на преговорите “стремеж на България да съдейства за укрепването на Европейския съюз”. Макрон съобщи също, че ще посети България в края на тази година.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар