Парламентарната група на

Парламентарната група на “Величие” се разпадна

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шестима депутати от “Величие” напуснаха парламентарната група. В групата остават само със 7 народни представители, което води до нейното разпускане. 

Напусналите са: Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова, Росица Калинова. 

Вчера Централният съвет на партията призова Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева доброволно да се откаже от заместник-председателската позиция в Народното събрание. Това решение беше публикувано и в официалния сайт на партията.

Тази сутрин Николай Марков заяви, че няма да се оттегли от поста председател на парламентарната група (ПГ) на “Величие”. В предаването “Тази сутрин” по бТВ той говори за разрива в отношенията в партията.

Разломът между мен и Ивелин Михайлов настъпи, когато той заключи депутатите в един хамбар в собствената си къща и ги държа от 15:00 до 19:30 часа, докато аз отида да му кажа, че задържането на депутати по този начин, изземането на телефоните им и хвърлянето им на друга страна, тоест лишаването им от комуникация, е престъпление, каза Марков. Това е търговия с влияние и за това се полага от 6 до 10 години лишаване от свобода, заяви председателят на ПГ на “Величие”.

Заключването на депутатите е станало след гласуването за Временната парламентарна комисия за изработването на правилника на Народното събрание, обясни Марков.

Оттогава той (Михайлов-бел.ред.) ни нарича предатели всички и призовава хора да ни убиват, допълни председателят на ПГ на “Величие”.

“Сега организира хора, които да идват пред Народното събрание да ме линчуват за предателство, което аз не знам кое е – гласувахме против избирането на председател на парламента, гласувахме против правителството. Кога предадох и какво предадох на идеята “Величие” аз или парламентарната група?” попита Николай Марков.

Той допълни още, че проблемът се е задълбочил, след като е поискал пред всички депутати бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа.

На тези срещи, които прави, които уж са с партийни цели, да се освобождава мафията, да се бори с нещо, реално се събират пари в кашони, да се продават книги по 150 лева на Ивелин Михайлов, търговия, каза още Николай Марков.

Марков обясни, че е бил поздравен на Национална конференция (на партия “Величие”) от госпожа Албена Пекова, в присъствието на всички делегати, че е председател на партията и бил издаден протокол. Конференцията се проведе в “Исторически парк”, каза още той. Задължение на тези, които проведоха конференцията, е да внесат документите в съда. Оказа се, че това е поредната измама и че те не са внесли документите в съда. Това е документална измама, допълни Николай Марков. Справка в сайта на партията показва, че и до момента като председател на “Величие” е посочена Албена Пекова.

За натиск в партията говори и зам.-председателят на Народното събрание и депутат от “Величие” Виктория Василева. Няма да отричам, че натиск върху партия “Величие” има и отвън, и отвътре, заяви тя в предаването “Здравей, България” по Нова Телевизия. Василева призна, че е получава заплахи за живота си.

Заместник-председателят на Народното събрание обясни, че не е присъствала на срещата, за която се твърди, че депутати са били заключвани и оставени без телефон дълго време: Така разбрах, но не съм присъствала на тази среща. Били са извикани и изолирани от Ивелин Михайлов в Историческия парк край село Неофит, обясни Василева.

Така независимите депутати в Народното събрание стават 17. 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар