Парламентът не е легитимен да боядиса сградата на НС, камо ли да се занимава с Конституцията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Този парламент не е легитимен да боядиса сградата на Народното събрание, камо ли да се занимава с Конституцията. Това каза пред БНР Александър Симов, журналист, бивш депутат от БСП, визирайки нивото на обществена подкрепа спрямо управляващите.

“Това е мнозинство, сформирано при отвратително ниска активност. Мнозинство, което буквално излъга своите избиратели. Промените в Конституцията ще са епичен провал”, смята Симов.

“Не бих се учудил той да развива амбиции, ако не да стане премиер, то да влезе в изпълнителната власт на достатъчно ключово място. Фактът, че ДПС е това, което е – нещо, което напомня повече на корпоративно паравоенно формирование, отколкото на политическа партия, е вина на всички останали партии. През годините никой не работеше за българските турци и да се опита да им даде някакво представителство. От ГЕРБ направиха някакъв опит.

Той подчерта, че БСП може да бъде обвинявана за много неща, но не и за това, че е влязла в колаборация с ГЕРБ. “БСП бива припознавана като партията, която е водещата опозиционна в момента. Това е резултат и от поведението ни в последните няколко месеца – на фона на бедствието, наречено “сглобка”, която управлява. Основният опонент на БСП е безумието, което управлява в момента. БСП е партията на здравия разум, който надделява над красивия популизъм, който често от “Възраждане” демонстрират”, допълни още бившият депутат.

Той е категоричен, че от вътрешна битка в БСП никой няма да спечели.

“БСП е длъжна да направи широко обединение с партии, които споделят нейната посока. Фактът, че “Левицата” не е поканена, това е признак. Моя позиция е, че “Левицата” беше създадена малко преди изборите през април, тогава тези хора напуснаха БСП, за да я създадат, а сега, няколко месеца по-късно, говорят за обединение на лявото. Коалиция с “Левицата” е като да имаш коалиция с въображаем приятел”, каза още Симов.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар