Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум

Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум, предаде БТА. Депутатите не успяха да приключат с дискусията и да гласуват на първо четене петте законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

Народни представители възразиха, че едновременно с пленарното заседание продължават и заседания на комисии, една от които е тази по електронно управление. Заседанията на комисиите започнаха по време на почивката, дадена в рамките на пленарното заседание.“Няма как по време на пленарно заседание да заседават комисии”, коментира Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) след почивката и апелира председателстващият заседанието да намери решение. “По правилник сега ще обявя проверка на кворума и, ако на някои колеги комисиите са им по-важни от този закон, има лесно решение – утре ще продължим със закона”, обяви заместник-председателят на Народното събрание Йордан Цонев (ДПС).


Проверката на кворума показа, че в залата има 76 народни представители, при необходими 121. “Няма кворум”, обяви Цонев и закри заседанието.

Според приетото по-рано днес решение депутатите трябваше да продължат работа днес до приемането на още седем точки.

$Някои хитруват, други се страхуват, трети казват “за”, но мислят “против”, демек лъжат. Взети заедно имат мнозинство в 48-мото Народно събрание и спират приемането на закона за разследване на главния прокурор. Милиони българи продължават да са заложници на триковете на няколко играчи и малодушието на подчинените им. Докога?, написа гневен пост във Фейсбук правосъдният министър Крум Зарков, който в момента е в САЩ.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар