Парламентът прие балансиран бюджет на Здравната каса

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатите приеха окончателно актуализацията бюджета на Здравната каса. Законопроектът за изменение на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) мина с подкрепата на 211 народни представители и 2-ма въздържали се. 

Така бюджетът на НЗОК беше увеличен със 105 млн. лева.

Депутатите одобриха приходи и трансфери по актуализирания бюджет на Касата от 5 446 312 900 лева и също толкова разходи. До този момент в В Закона за бюджета на НЗОК беше записано, че приходите и трансферите са в размер на 5 341 312 900 лева.

Припомняме, че депутатите заседаваха до късно през ноща на 9 септември, но парламентът нямаше готовност да гласува актуализираната бюджетна рамка. До тази ситуация се стигна, след като депутатите приеха предложението на Мая Манолова за допълнителни 2 млн. лева за зъбни протези, както и неподкрепените от бюджетната комисия предложения на Георги Ганев /”Демократична България”/ и на Корнелия Нинова /”БСП за България”/. С тях беше променена разходната част, одобрена от бюджетната комисия.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански /ИТН/ докладва, че нямат готовност да представят новите изчисления. По време на днешното заседание на ресорната комисия взе решение да предложи за окончателно гласуване вариант, при който бюджетът на Здравната каса остава балансиран.

В началото на заседанието на комисията бившият министър на здравеопазването Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС, съобщи, че парламентарната група няма да участва в разискванията, а само в дебатите и гласуването в пленарна зала.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар