Парното скача със 7%, токът – с 2%, геноцидът продължава с пълна сила

Електроенергия, Енергетика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Средната цена на ел енергията поскъпва с 2.03%. За ЧЕЗ повишаването е с 1.75%.

За електроразпределителното дружество ЕВН 1.82%, а за ЕНЕРГО-ПРО 2.78%.

Това стана ясно на извънредна пресконференция на шефа на енергийния регулатор Иван Иванов.

Средната цена на топлинната енергия скача със 7.33%, за топлофикация – 7.46%, за ЕВН Топлофикация Пловдив – 0.94%, за Енерджи Варна – 4.89%.

Цената включва едновременно и цената на електроенергията и мрежовите услуги. Увеличението за крайните потребители на природен газ ще бъде в рамките на 6.5%.

Междувременно пред сградата на КЕВР тече протест срещу решенията на енергийния регулатор.

Представители от Изпълнителното бюро на Софийската градска организация на БСП-София и жители на столицатанегодуват пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране в София.

Припомняме, на последното обсъждане на цените на тока и парното в КЕВР граждански сдружения поискаха от председателя на държавния регулатор Иван Иванов да насрочи извънредно заседание на комисията.

Това се случи след като стана ясно с колко ще поскъпне цената на природния газ. Иванов обаче отказа с аргумент, че комисията не може да определя цени на доставка на границата на страната.

Така очакванията за поскъпване на тока бяха с около 2-3%, но преди да е ясно увеличението на цената на природния газ. Енергийните дружества поискаха скок между 5 и 16 на сто.

Припомняме, че в края на юни стана ясно, че 10.81% ще е увеличението, което КЕВР определи за цената на природния газ на “Булгаргаз”. От дружеството поискаха 18% увеличение. Шефът на държавната комисия Иван Иванов увери пред медиите, че комисията използва всеки един механизъм, с който да защити обществения интерес и интересите на бизнеса. По-рано от БСП поискаха оставката на шефа на КЕВР. По думите на Корнелия Нинова сделката за ЧЕЗ е тъмна и задкулисна от началото до края.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар