ПАРОДИЯ! ЕС реже земеделските субсидии, точно когато трябваше да започнем да ги получаваме в пълен размер

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Брюксел планира да намали субсидиите си за най-големите земеделски производители в Европа след 2020 г. като по този начин съкрати разходите за селско стопанство с 6%.

Това съобщава изданието “Политико”, цитирано от “Дневник”.

Изданието се позовава на изказване на еврокомисаря по бюджетните въпроси Гюнтер Йотингер в Хановер.

Това означава, че България ще бъде порязана, точно когато очакваше да започне да получава пари, наравно с другите европейци. То винаги така става – наближи ли нещо да взимаме, и го режат.

Ние си изпълнихме нашата част от сделката – нарязахме ядрени блокове, ракети, платихме на американски централи и строим фотоволтаици.

ЕС обещава някакви фондове, но не ги плаща после…

На 2 май ЕК трябва да публикува предложението си за многогодишната финансова рамка за следващия програмен период между 2021 и 2027 г. Според “Политико” обаче се очаква в нея да бъде заложено орязване на разходите за земеделие, които годишно са за 59 млрд. евро или 40% от общия бюджет на ЕС.

“Политико” цитира еврокомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер, който е казал в кулоарите на конференция в Хановер в понеделник, че съществуващите програми не могат да бъдат “напълно изключени” от съкращения.

По думите му в сравнение с 2020 г., която е последната година от настоящия програмен период, общите разходи за земеделие, които включват изплащането на директни субсидии и финансиране в програмите за развитие на селските райони, ще бъдат намалени с приблизително 6% в новия период.

“Политико” коментира, че една от големите критики към селскостопанската политика на ЕС е, че е дала приоритет на големите земевладелци, които получават директни плащания на базата на заявените за подпомагане площи. Така около 80% от цялото подпомагане отива в 20% от стопанствата в ЕС.
източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар