Партиите не отчитат да са получили дарения от бизнеса за кампанията – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дарения само от симпатизанти и кандидати за депутати, но не и от юридически лица – това отчитат пред Сметната палата партиите и коалициите, които ще участват в изборите на 4 април.

ГЕРБ-СДС, ДПС, “Има такъв народ” и “Изправи се! Мутри вън!” не са отчели никакви дарения. От симпатизанти и кандидати дарения са получили “БСП за България”, “Демократична България”, ВМРО и АБВ. Останалите по-малки партии и коалиции не са отчели дарения, пише “Дневник”.

Най-много дарения отчита партията на Красимир Каракачанов – 77 от симпатизанти и 45 от кандидати за депутати на обща стойност над 57 хил. лв. Най-много са дарили евродепутатът Ангел Джамбазки – 5000 лв., и столичният общински съветник Карлос Контрера – 3000 лв.

Коалицията “БСП за България” е получила дарения от 31 физически лица и 17 кандидати за народни представители на обща стойност над 14 хил. лв. Най-много са дарили кандидат-депутатите Георги Свиленски – 7800 лв., Христо Проданов – 5360 лв., Благовест Кирилов – 5300 лв. и Борислав Гуцанов, Димитър Данчев и Дора Стоянова – по 5000 лв.

Дарители на обединението “Демократична България” са 17 симпатизанти и 9 кандидати, а сумата е над 19 хил. лв. Най-много са дарили кандидат-депутатите Иван Белчев – 1609 лв., и Атанас Славов – 1476 лв.

От 43 симпатизанти АБВ е получила на 30 хил. лв. Крайният срок за подаване на отчетите изтече.

Освен дарения партиите могат да финансират кампаниите си със собствени средства, които обикновено са от субсидия и членски внос, както и чрез т.нар. медийни пакети от по 40 хил. лв.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар