Партии и коалиции взимат общо 900 хиляди лева, за да рекламират преди изборите – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Почти 900 хиляди лева ще бъдат раздадени на партиите, коалициите и инициативните комитети за финансиране на предизборната кампания в медиите, се разбира от решение на ЦИК.

8 партии и 2 коалиции, участващи както в президентската надпревара, така и в изборите за Народно събрание, ще получат по 80 000 хиляди лева. Това са партиите „Българска социалдемокрация-Евролевица“, „ВМРО“, „Български съюз за директна демокрация“, „Българско национално обединение“, ВОЛЯ, „Глас народен“, Русофили за възраждане на отечеството“, „Правото“, „Атака“, „Общество за нова България“, и коалициите „Патриотичен фронт“ и „Национално обединение на десницата“.

На тях за всеки отделен избор държавата предоставя средства за медийни пакети в размер на 40 000 лв. Изборният кодекс гласи, че тази сума се отпуска на всички участници във вота, които нямат право на държавна субсидия по Закона за политическите партии.

Останалите 7 партии, 9 инициативни комитета и 1 коалиция ще получат по 40 000 лева за избора, за който са заявили участие. Сред тях е формацията „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Инициативни комитети, регистрирали кандидатска листа в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г., които имат право на медийни пакети в размер на 5000 лв. са Давид Леви и Петър Низамов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар