Партията на Цветанов – като ранния ГЕРБ и без едноличен лидер

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новата политическа партия, която бих изградил, ще бъде на принципа: “Не” на лидерството, “не” на едноличните решения, които трябва да се налагат в политически план. А да се върнем в този период, когато ГЕРБ започна създаването си с енергията и с обратната връзка, която имахме с всички структури в цялата страна.

Това заяви пред БНР бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който миналата седмица обяви, че ще учреди новата си партия до септември и догодина ще участва в редовните парламентарни избори.

Знам къде са грешките, които допусна ГЕРБ и това, което трябва да се предотврати в едно изграждане на политическа сила, каза Цветанов.

Той уточни, че партията му ще бъде разположена в център-дясно политическото пространство.

Цветанов е готов да си сътрудничи с политически формации, които изповядват евроатлантическите ценности, гарантират демокрацията, правовия ред и “всички реформи, които са неотложни”.

Валери Симеонов и неговите депутати гласуваха против сделката за F-16 – тук няма да можем да намерим своето припокриване. Но пък същевременно Симеонов е защитник на това страната ни да запази своя суверенитет, като бъдем част от силна и обединена Европа и да ограничим руското влияние, което се засилва в България. Ето тук имаме някакви допирни точки с Валери Симеонов, обясни бившият втори в ГЕРБ.

Цветан Цветанов няма доверие в социологическите проучвания, които засега не дават добър шанс на политическия му проект.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар