Партия “Възраждане” настоява за пълна нормализация на живота в страната – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Партия “Възраждане” настоява за пълна нормализация на живота в страната и отпадане на всички мерки срещу COVID-19. Това заяви на пресконференция председателят на формацията Костадин Костадинов. Той уточни, че са изпратили писмо до служебното правителство с тези свои искания, предаде БТА.
От партията искат отпадане на носенето на маски навсякъде. Настояват и за спиране на медийната кампания за ваксиниране. “Възраждане” пита колко средства е похарчила държавата за вноса на ваксините, за да е ясно колко струва това на данъкоплатците.
“Възраждане” е срещу идеята за здравен паспорт в ЕС, който според тях ще ограничи свободното придвижване в съюза. Това право, според Костадинов, е единственото предимство на членството на България в ЕС и не бива да се ограничава. От партията настояват правителството да заеме позиция по този въпрос. “България трябва да бъде гласът на здравия разум и той трябва да започне да се пропагандира от днес. Трябва да кажем “не” на голямата истерия и психозата, която беше насаждана в последната година и половина”, коментира Костадинов.
Настояваме и за нормализация на отношенията ни с Русия, подчерта председателят на “Възраждане”. За нас Русия не е враг, всяко изостряне на отношенията не е в полза на България, смята той.
Миналата седмица президентът Румен Радев положи подпис под една декларация, която според нас беше скандална и по никакъв начин не обслужва българските национални интереси, каза Костадинов. Според него държавният глава има историческа роля в този момент и го призова на предстоящата среща на Съвета на Европа следващата седмица категорично да заяви, че Русия не е заплаха за България. Нека нашите двустранни отношения не стават жертва на чужди национални интереси, допълни Костадинов. Осъждаме изключително недипломатичното поведение на американския посланик у нас, която почти не остави министерство, в което да не е минала на визитация, коментира той и допълни, че това е скандално.
“Възраждане” наблюдава работата на министрите, одобрява действията на вътрешния министър Бойко Рашков. “Не можем да кажем същото за някои други министри, например за представителите на чуждата фондация “Заедно в час”, които тотално овладяха Министерството на образованието и науката”, коментира Костадинов.
Попитан за идеята на Красимир Каракачанов за обща патриотична коалиция Костадинов заяви, че не смята, че хора, които трябва да бъдат в затворите, имат моралното право да предлагат каквито и да било обединения. “Управляващите в България през последните 6 години т.нар. патриоти доказаха на дело, че са всичко друго, само не и патриоти. Те защитават чужди национални интереси”, коментира той. “Не смятам, че е патриотично да продаваш паспорти и да превърнеш патриотизма в софра, от която се храниш с мазни пръсти”, допълни той. Няма как да разговаряме с такива хора, каза Костадинов и допълни, че допитване до симпатизантите на “Възраждане” е показало, че те не желаят коалиция с никого. “Да, обединение на патриотичния вот ще има, и то ще е под знамето на “Възраждане”, каза той.
По думите на Костадинов партията е получавала много предложения от други политически формации за коалиция, но са отказали всички. Не посочи имена, защото по думите му няма да е етично да ги коментира.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар