Партньорството между Huawei и Leica може да приключи тази година

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Партньорството между Huawei и Leica започна през 2016 г. с модела P9 и до днес всички премиум модели на китайската компания използват логото и технологии на немската компания в камерите си. Този съюз обаче може скоро да приключи, като според слуховете P50 е последният съвместен проект на двата бранда.

Информацията идва от Twitter акаунта @RODENT950 и гласи, че партньорството между Huawei и Leica може да приключи през 2021 г. Според източника серията Huawei P50 ще бъде последната, съвместно реализирана с немския камера бранд.

Причината за това би могла да бъде, че фокусът на Huawei през последната година се измести от смартфоните и въпреки че компанията пусна някои отлични модели, включително P40 Pro и Mate 40 Pro, санкциите на САЩ силно я ощетиха в тази категория.

Huawei x Leica

От друга страна обаче източникът твърди, че пред последните години партньорството с Leica се изместило от софтуерна и хардуерна намеса в смартфоните само към брандинг. Според него днес логото “Co-Engineered With Leica” за Huawei е просто начин да постави акцент върху фотовъзможностите на устройствата си, а не толкова силната ангажираност на Leica.

Нещо повече, според @RODENT950 Leica ще търси нови партньори на смартфон сцената, като потенциални такива са Xiaomi, Honor и Sharp. 

Дали всичко това ще се окаже истина и каква е причината ще разберем в следващите месеци. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар