Партньорството между Tesla и Panasonic се задълбочава

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Tesla и Panasonic обявиха, че тази седмица са финализирали споразумението си, според което японският технологичен гигант ще инвестира $256 милиона във фабриката на Илън Мъск в Бъфало, Ню Йорк. Panasonic се наема да произвежда фотоволтаични клетки и модули, а Tesla от своя страна има ангажимент да ги изкупува.

Според условията Panasonic ще започне производството във фабриката на Tesla през втората половина на 2017 г. Модулите, които японците ще произвеждат там, ще намират приложение в соларните панели, задаващите се соларни покриви и решенията Powerwall и Powerpack на Tesla. 

Тази инвестиция на Panasonic е още една крачка встрани от потребителската електроника и задълбочава партньорството на компанията с американския производител на електромобили. 

supercharger-idle-fee

Reuters припомня, че Panasonic от години е ексклузивен доставчик на батериите за Model X и Model S, а също и за новия по-масов Model 3 на Tesla. 

Освен по проекта в Бъфало, Panasonic ще партнира на Tesla и в разработката на следващото поколение соларни технологии, пише Forbes.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар