Парче шоколад на ден удължава живота

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Малко парченце шоколад всеки ден може да удължи живота,  убедени са учени. Сладкото изкушение понижава кръвното, отразява се чудесно на сърцето и сърдечната дейност и предпазва от инфаркт и инсулт.

В продължение на 10 години експертите от Института за изследване на храненето в Потсдам, Германия, наблюдавали 19 300 души между 35- и 65-годишна възраст.Събирали данни за здравословното им състояние на всеки две години, а на всеки 5 ги разпитвали подробно за хранителния им режим.

Изводът: 6 грама черен шоколад на ден свалят кръвното за 2 до 3 дни. Тези, които хапвали най-много шоколад (средно 7,5 г дневно) се оказали с по-ниско кръвно и с 39% по-малък риск от сърдечен или мозъчен удар в сравнение с тези, които поемали по 1,7 г. При това натуралният шоколад, който съдържа повече какао, е по-полезен от млечния.

Изследването е публикувано в European Heart Journal.

Това далеч не е единственото проучване по въпроса. През 2018 г. популярният британски диетолог Роб Хобсън заяви, че шоколадът е идеално средство за достигане на дълголетие.

Учени смятат, че какаото, което се съдържа в шоколада, може не само да стабилизира производството на хормона на удоволствието допамин, но и притежава почти същите свойства като тези на витамините.

По думите на учените, свързаната с какаото тайна е, че то е източник на минерали и други необходими за организма вещества, включително магнезий, чието оптимално съдържание допринася за поддържане здравината на костите и за релаксация на мускулите, желязо, което допринася за поддържане производството на еритроцити, и цинк, благодарение на който обновяването на клетките в организма се осъществява безпроблемно.

Powered by Facebook Comments

Източник: poznanieto.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар