Паси: Кармата на това правителство е да купи F16

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият външен министър в правителството на Симеон Сакскобургготски Соломон Паси най-напред организира конференция с участието на премиера Борисов, вицепремиера Каракачанов и американския посланик Рубин на 7.7.2017 г. с дълго заглавие и уж заради българското европредседателство, но главно с идеята да се говори за перспективата България да купи изтребители Ф-16.

Преди няколко дни организира конференция, която настоя да се строят нови военни бази на САЩ в България.

 

Във вторник надвечер по БНТ Соломон Паси стигна до прозрението, че кармата на правителството на Бойко Борисов е да завърши сделката за покупката на изтребители Ф-16, чиято цена, впрочем, приближава вече 3 милиарда лева. То бива-бива лобизъм, ама чак пък толкоз!

Поли Златарева: Вътрешнополитическият скандал, който се разразява, може ли да свали правителството или не може да свали правителството?

Соломон Паси: Искам ясно да заявя, че това правителство има една мисия и тази мисия не трябва да бъде прекратявана по средата. Голямата мисия на това правителство в момента е да подпише договора със Съединените щати за изтребителите Ф-16. Това е голямата мисия на това правителство в областта на отбраната и външната политика. След периода на 2004 година, когато влязохме в НАТО, след периода 2003-2006 година, в който преговаряхме за американските бази в България, след подписване на договора с ЕС през 2005 година, това би бил първият външнополитически структуроопределящ документ, който България трябва да подпише и в момента – наистина, това което смятам за особено важно, кармата на това правителство е да подпише договора за Ф-16 със САЩ. Да кажа за едно сравнение на нашите зрители какво е Ф-16. Най-добрият самолет в момента е Ф-35 – многоцелеви изтребител. Разликата между този Ф-16 БЛОГ, който ние трябва да добием и Ф-35, който е най-добрият, е горе-долу само в това, че Ф-35 е СТЕЛТ, той е т.нар. невидим за радарите самолет.

Поли Златарева: За къде толкова се въоръжаваме?

Соломон Паси: Това, което искаме да купим като въоръжение, това е застраховка, това е като СОТ-система, като пазач на входа, като добра ключалка, като сигурна врата. Разбира се, че крадците могат да разбият и най-добрата врата, обаче ти си длъжен да вземеш предохранителни мерки.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар