Плевнелиев

Паси, Плевнелиев и Поптодорова: Да се впише в Конституцията 1) Членството ни в ЕС и НАТО 2) Забрана на Референдумите 3) Русия е Враг на България!!!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Искаме да се подобрят определени текстове в Конституцията. На първо място – да се гарантира новият геополитически статут на страната ни. България е със статут на член и на НАТО, и на ЕС. Стана много модно да се обявяват референдуми, но те не трябва да са инструмент за допитване до народа по всички въпроси. Искаме да се направи разлика по кои въпроси може да има такова допитване, иначе на власт може да дойде нов Хитлер”.

Това заяви бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова пред NOVA NEWS.Тя е един от обществениците, подписали писмо до лидерите на групи и шефове на комисии в 49-ото народно събрание с искане членството на България в ЕС и НАТО да бъде разписано в конституцията.

Освен нея писмото са разписали Соломон и Гергана Паси, Велизар Шаламанов и пр. евроатлантически отрепки.

В основния ни закон трябва да бъде забранено провеждането на референдуми за напускане на евро-атлантическите структури. А отношенията с държави, обявили страната ни за неприятелска (Русия), да се регулират със закон, е искането на въпросната сбирщина.

Конституцията е национален документ, той отразява реалностите в съответната държава, каза Поптодорова в обясни за идеята, която защитава. „Говорим за тематика и решения, които се взимат на базата на класифицирана информация. Няма как 400 000 души (какъвто е минимумът подписи, за да се проведе национално допитване) да са в течение на тази поверителна информация, която е не само национална, тя е и международна. Това е цялата абсурдност на провеждането на референдуми по въпроси, свързани с международни договори и с глобални геостратегически въпроси”, каза тя.

За откритото писмо, подписано и от нея, в което се казва, че националният ни суверенитет се гарантира от Въоръжените сили на България, както и от членството ни в НАТО и нейните командни структури, дипломатът каза, че това фигурира под чл. 9 в Конституцията.

Според чл. 9: „Въоръжените сили гарантират суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост. Дейността на въоръжените сили се урежда със закон. Тя припомни, че армията ни е пребивавала предимно в казармите. „Изключено е да бъдем нападнати от натовска държава”, категорична бе Елена Поптодорова. Тя даде пример, че Гърция и Турция не питаят голямо доверие една към друга, но съжителстват мирно. „В крайна сметка въпросът е да се гарантира мира на гражданите”, допълни дипломатът.

Запитана относно идеята от писмото до парламента относно това „знамената на НАТО и на ЕС да станат елементи, допълващи националната символика“, тя обясни, че не това е целта. Искането е знамената на двете международни организации да се показват по официални поводи, каза тя.

„Тук става въпрос за внушения. Всички искаме мир, въпросът е как той ще бъде най-добре защитен. В днешните условия той ще бъде най-добре защитен в колективна отбрана в съюзничество с армиите на НАТО и с ЕС. В другите конституции на държави от двете организации няма подобни текстове”, призна Поптодорова.

Припомняме – Членството на България в Европейския съюз и НАТО да се запише в Конституцията, а също така и изрично да се забранят референдуми за напускане на евроатлантическите структури. Такива идеи за промени в конституцията лансираха в отворено писмо до партиите президента Росен Плевнелиев, Соломон Паси, бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова и други общественици.

В отворено писмо, изпратено до лидерите на парламентарните групи и председателите на комисии в Народното събрание, те предлагат още знамената на Европейския съюз и НАТО да станат елементи от националната символика на България. Освен това отношенията с държави, обявили страната ни за неприятелска – например Русия, да се регулират законово.

Предложенията целят да се препотвърди членството ни в НАТО и ЕС чрез конкретизиране на определени текстове или изцяло нови формулировки в Конституцията, добавят вносителите на предложението.

Според тях членството на България в ЕС и НАТО днес е „атакувано както от външни неприятели, така и от техни вътрешни съюзници или неволни помагачи в България“.

Живеем в уникална за България информационна и пропагандна среда, трайно комплицирана от войната срещу Украйна и истеричните поддръжници на Путин у нас, добавят вносителите на промените до депутатите.

ЕТО КОМЕНТАРА ПО ТЕМАТА НА ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ:

Ето какво написа по въпроса във фейсбук профила си журналистът и дипломат Велизар Енчев:

„Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова и група атлантици искат от парламента членството ни в ЕС и НАТО да е разписано в Конституцията. И още – законова забрана за провеждане на референдуми за напускане на евро-атлантическите структури…

Странна държава сме, обитавана от странни люде. В нея бивши комунисти са най-люти капиталисти. Софийските уши на КГБ днес са най-предани агенти на ЦРУ. Учителки по руски са първи русофобки, рушащи с кметски чук руски паметници. Преводачки на Тато са видни атлантици, преследващи с ярост червени еретици.

Канадски граждани гилотинират Трети март, щото мразят Русия. Щатски прислужнички ни сгодяват во веки веков с други държави и армии, щото обичат Америка. И анатемосват със закон усъмнилите се в правата вяра и генералната линия…

Това не е държава, а бананов протекторат. Нямаме си държавници, но се обзаведохме с образцови колониални чиновници. Не сме народ, а повратливо племе. То хапе ръката, която го храни и целува десницата, която го мачка. Мрази своите освободители, обича поробителите си, почита негодници с власт, боготвори тарикати, гласува за мутри и шарлатани.

Колко ли още ни остава?“

Велизар Енчев

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар