Патент на Apple предвижда MacBook да зарежда безжично iPhone и Apple Watch

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В първите дни на 2021 г. Apple са патентовали решение, което предвижда лаптопите им MacBook да се използват за безжично зареждане на други техни устройства, включително iPhone и Apple Watch. Става въпрос за два патента, озаглавени “Индуктивно зареждане между електронни устройства”, пише сайтът Patently Apple.

На скиците по-долу са представени различни варианти, които ще позволяват зареждане по безжичен път на различни устройства от лаптопите на Apple. Нещо повече – има варианти, в които няколко продукта ще могат да се наредят един върху друг и да се зареждат по този начин. 

патент на Apple

На скицата се виждат различните позиции на намотката за индуктивно зареждане – около тъчпада и дори върху самия капак на MacBook-a, което би позволило зареждане при затворен лаптоп. 

Източникът припомня, че Apple получава патент за въпросната идея още през 2016 г., но сега патентът им е бил обновен с допълнителни пояснения. 

Дали и кога обаче този тип безжично зареждане ще бъде въведен в краен продукт, който Apple ще предлага на пазара – все още не е ясно. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар